Marco Gresnigt

Marco Gresnigt is in 2005 cum laude afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In januari 2012 is hij gepromoveerd op de adhesieve bevestiging van facings.

Op het universitair medisch centrum Groningen is hij hoofd restauratieve tandheelkunde en biomaterialen. Daarnaast  verricht hij onderzoek op het gebied van de restauratieve/adhesieve tandheelkunde en doceert hij de esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Meerdere promovendi worden door hem begeleid en hij publiceert in peer reviewed internationale tijdschriften (>60 peer reviewed, h-factor 25).

Ook is Marco werkzaam op het centrum voor bijzondere tandheelkunde in het Martini Ziekenhuis Groningen. Daar voert hij restauratieve en esthetische behandelingen uit met behulp van een operatiemicroscoop.

Marco geeft internationaal lezingen en cursussen op het gebied van esthetische en adhesieve tandheelkunde. Zowel op het gebied van klinische behandelingen als onderzoek heeft hij meerdere prijzen gewonnen onder andere de prestigieuze EAED Presentation Award, Internationale Smile award en LiSi World Award. Marco is de huidige voorzitter van BeNeLux afdeling van de internationale Bio-Emulation groep en ere-ambassadeur van SlowDentistry.

Marco-Gresnigt-1

Publicaties

> 60 artikelen, h factor is 25

Awards

 • Cavex scriptie prijs 2005
 • Boering Prijs 2005
 • Tweede prijs World Expertise Award 2011
 • NVGPT Publicatie prijs 2013
 • World Smile Award Europe, Middle East,
  Africa 2016
 • European Academy of Esthetic Dentistry Innovation Award 2e plaats 2016
 • GC LiSi World Clinical Case Award 2019

De missie en visie van Marco

Marco ziet het als zijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om een zo gezond en mooi mogelijk gebit te krijgen. Eenerzijds door zelf behandelingen uit te voeren, anderzijds door studenten op te leiden en en andere professionals bij te scholen.  

Een gezond gebit is essentieel voor het welzijn van mensen. Bij het praten en kauwen van voedsel speelt het gebit een belangrijk rol. Maar ook het uiterlijk is belangrijk voor je beroep en bij sociale contacten. Iedereen wil toch vrijuit kunnen glimlachen? Voor veel mensen het verschil daarin kunnen maken door wetenschappelijk onderzoek te doen, kennis te delen  en uiteraard speciale behandelingen uit te voeren is Marco’s visie.

Vanuit Marco’s missie en visie zorgt Summit Dentistry voor onderzoek, educatie en behandelingen die zich onderscheiden in duurzaamheid, toegankelijkheid, service en kwaliteit. Wij werken samen met verschillende collega’s uit ons vakgebied waaronder orthodontisten, tandtechnici, gespecialiseerde tandartsen en chirurgen. Summit hecht ook waarde aan de maatschappij om haar heen. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen sponsort Summit een aantal projecten. Omgekeerd zijn andere organisaties weer betrokken bij Summit Dentistry. 

Lidmaatschappen

 • Voorzitter van BeNeLux afdeling van de internationale Bio-Emulation groep
 • Voormalig voorzitter van de internationale Bio-Emulation groep
 • Ere-ambassadeur van SlowDentistry
 • Lid van AAD (American Academy of Cosmetic Dentistry)
 • Lid van KNMT (beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen in Nederland)
 • Lid van de NVVRT (Nederlandse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde)
 • Lid van de NVGPT (Nederlandse Vereniging voor Gnatologie en Prothetische Tandheelkunde)

Waarderingen

Marco streeft naar de hoogste kwaliteit van zorg. Om van zijn patiënten te horen wat hun ervaringen zijn is heel waardevol voor hem. Zijn er verbeterpunten? Vertelt  het tijdens jouw behandeltraject. Zo komen we samen tot het beste resultaat.

Lees hier wat anderen zeggen over Marco Gresnigt.

Schuiven naar boven