Behandelingen

Summit Dentistry gaat voor excellentie binnen de tandheelkundige zorg. Wij bieden onze patiënten veel tijd en persoonlijke aandacht (SLOWdentistry) om tot een duurzaam, functioneel en esthetisch eindresultaat te komen. 

Bij Summit Dentistry zijn wij voortdurend bezig met bijscholing en doen daarnaast veel aan wetenschappelijk onderzoek. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Hieronder zie je voorbeelden van de behandelingen die door Summit Dentistry uitgevoerd zijn. In de esthetische tandheelkunde gaat het niet om goed of fout maar om

wat jij mooi vindt!

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van ‘natuurlijke’ tanden die nauwelijks te onderscheiden zijn van ‘echte’ tanden (Bio-Emulation). Een belangrijk aspect daarbij is het behoud van uw tanden op de lange termijn. Vandaar dat we minimaal invasief (met een microscoop) te werk gaan. Wij werken gestructureerd, maken veel lichtfoto’s en werken alleen samen met de allerbeste specialisten.

Met een goede mondgezondheid houd jij jouw tanden gezond, sterk en mooi. Wij hechten zeer grote waarde aan een goede mondhygiëne omdat dit de bepalende factor is om tot een excellent eindresultaat te komen. Daarnaast kun je zelf cariës (gaatjes) en tandvleesproblemen voorkomen. Niet alleen is het belangrijk om de conditie van jouw mond door de tandarts in de gaten te laten houden, maar hier leggen wij ook uit hoe je de verzorging het beste zelf kunt doen.

 

Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is groot. Tanden wit maken met bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd. Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan je mond. Overweeg je een bleekbehandeling? Bekijk onze mogelijkheden.

Composiet wordt gebruikt voor het vullen van gaatjes in tanden en kiezen in het blijvend gebit. Composiet kan ook gebruikt worden voor het herstel van afgebroken of versleten tanden. Tevens kunnen verkleurde tanden of tanden met een afwijkende vorm mooier worden gemaakt. Ook voor een ongewenst spleetje tussen je voortanden is composiet vaak een oplossing.

Heb je scheve tanden, verkleurde tanden of een afgebroken stukje? Facings  bieden de oplossing. Een facing is een dun laagje porseleinen dat over de tand heen wordt geplaatst. Met een of meerdere facings kunnen we verkleurde tanden wit maken en scheve tanden recht laten lijken. Ook kunnen we hiermee spleetjes opvullen en afgebroken stukjes repareren. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van facings en helpen je om jouw gebit mooier te maken. Het uiteindelijke resultaat voelt natuurlijk en heeft een natuurlijke uitstraling.

 

Tanden die beschadigd zijn door bijvoorbeeld gaatjes maar die niet vervangen hoeven te worden door een volledige kroon kunnen een inlay of onlay krijgen. Een inlay is een inlegvulling die precies zo gevormd is dat hij in je  tand of kies past. Deze vult dus een klein gedeelte van je tand of kies, waarbij een onlay over de kies heen ligt en dus een iets groter oppervlakte opvult.

Als er na het afbreken van een kies te weinig houvast is om deze opnieuw te vullen of wanneer een tand of kies te vaak opnieuw gevuld is dan kan een kroon een oplossing zijn. Een kroon zorgt ervoor dat je tand of kies behouden blijft. Daarbij is ons streven altijd om minimaal- of non-invasief te werken. Dat betekent dat wij proberen om zo min mogelijk van je eigen tand af te slijpen.

Een autotransplantaat is een uitgebreide behandeling  waarbij meerdere specialisten betrokken zijn. Wij passen dit toe bij trauma en ontstoken wortels waarbij tanden helaas niet behouden kunnen worden en implantaten geen optie is.

Wanneer meerdere tanden of kiezen ontbreken, plaatsen we een brug. Een brug is een overspanning waarbij een of meerdere porseleinen tanden tussen twee tanden of kiezen worden geplaatst. Deze overspanning hechten we aan de naastliggende tanden. Tegenwoordig kunnen we bruggen van porselein maken waarbij we voor de hechting minimaal tot niets van de naastliggende tanden afhalen.

Een rehabilitatie is een verzamelnaam voor verschillende ingrepen die nodig zijn om je gebit, je tanden en je tandvlees weer zo gezond en mooi mogelijk te maken.

Schuiven naar boven