Bleken

Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is groot. Tanden wit maken met bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd. Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan je mond, je tanden en je tandvlees.

Bleekmaterialen zoals tandpasta’s die je bijvoorbeeld bij drogisterijen en schoonheidssalons kunt kopen bevatten minder dan 1 procent waterstofperoxide.  Dat is niet voor niets. Deze materialen zijn relatief veilig maar hebben geen langdurig effect. Bleekmaterialen met een percentage waterstofperoxide van 1 tot 6 zijn in Europa zonder professionele begeleiding niet toegestaan. Summit gebruikt een bleekmiddel waar maximaal 6 procent waterperoxide in zit. 

Je tanden laten bleken: is dat schadelijk voor je gebit?

Dat is de titel van een artikel in het Algemeen Dagblad van 10 januari 2023 waarin Marco antwoord geeft op deze vraag. Dit is de link naar het artikel.

Interview en behandeling met vlogger Jaimi

Vlogger Jiami Jongejan onderzoekt samen met De Universiteit van Nederland alles over het onderwerp tanden bleken. Hoe kun je veilig je tanden bleken en welke verschillende methodes zijn er allemaal? Met behulp van wetenschap test zij de verschillende methodes uit en kijkt ze naar wat wel en naar wat niet werkt. Jaimi houdt zich op haar blog jiami.nl en andere kanalen vooral bezig met mode, beauty en lifestyle. Ze runt het YouTube-kanaal Jiami en heeft veel abonnees en volgers op Instagram.

Bekijk het interview met Marco Gresnigt en de  bleekbehandeling met bitje.

Zorgvraag

Een wit en stralend gebit

Behandelingen, 2 methodes om je tanden te bleken

Methode 1 met gel en licht

Je komt naar de kliniek voor 1 behandeling die ongeveer 1 uur duurt. Uitgangspunt is dat je tanden goed onderhouden zijn. We gebruiken een gel met een hoger waterperoxide gehalte en deze smeren we op je tanden. We gebruiken een lamp om de effectiviteit te verhogen.  Deze methode is effectief maar minder goed dan de volgende methode.

Methode 2 met bleekmiddelen en een bitje

Als je tanden goed onderhouden zijn dan volstaan twee afspraken voor deze bleekbehandeling. Bij het eerste bezoek spreken we je wensen, kijken wij naar je gebit en bespreken we de mogelijkheden. Soms zijn er aanvullende behandelingen nodig om het gewenste resultaat te krijgen.  We meten een bitje aan dat speciaal voor jou op maat wordt gemaakt. Zo kun je heel nauwkeurig bleekmiddelen aanbrengen. Bij het tweede bezoek krijg je het bitje met bleekmaterialen. Daarbij geven wij je instructies hoe je met je bitje en bleekmiddelen zorgvuldig je tanden kunt bleken. Gedurende 1 tot 2 weken draag je elke nacht het bitje met bleekmaterialen. Doordat het tanden bleken geleidelijk gaat heb je zelf in de hand hoe wit je tanden worden, zo wit mogelijk of een iets lichtere witte tint. Deze methode is veilig en heeft een langdurig effect.  

Bekijk onze resultaten

Overweeg je een bleekbehandeling? Bespreek je wensen

Schuiven naar boven