Porseleinen facings

omdat mevrouw weer blij wil zijn met het uiterlijk van haar gebit

Porseleinen facings

omdat mevrouw weer blij wil zijn met het uiterlijk van haar gebit

Zorgvraag

Mevrouw is niet blij met het uiterlijk van haar gebit en zou deze graag wat rechter en witter willen hebben zonder erg invasieve ingrepen.

Behandelingen

Hier hebben we de kroon op de rechtervoortand en de composiet facing op de linker voortand vervangen voor nieuwe porseleinen restauraties. Daarbij hebben we de kleine snijtanden opnieuw gevuld en over de hoektanden een porseleinen facing geplaatst.

Met behulp van licht foto’s en afdrukken kan de tandtechniker een opwas op het gipsmodel maken. De tanden worden in de juiste lengte en vorm gemaakt volledig naar de wensen van de patiënt. Het oude composiet is verwijderd en met speciale hechttechnieken zijn de tanden weer opgebouwd en in de juiste vorm gemaakt. Voor het maken van facings hoeven we slechts 0.3 tot 0.5 millimeter ruimte te hebben!

Voor de kleurbepaling en het passen in de mond is mevrouw naar de tandtechniek gegaan. Nadat mevrouw helemaal tevreden was over de vorm en de kleur zijn de facings definitief vast geplakt aan haar tanden. Om excellente resultaten te behalen zoals hier is een nauwe samenwerking nodig tussen de tandtechniek en de tandarts.

 

Specialisten

  • Dr. Marco Gresnigt 
  • Stephan van der Made (techniek porseleinen facings)

Materialen

  • Opbouw gedaan met composiet van GC
  • Preparatie gedaan met Komet borenblok
  • Composiet van Micerium (Loser) voor vastzetten van de porseleinen facings
  • Partiele keramische restauraties van veldspaat keramiek GC
  • Behandeling gedaan met Opmipico Microscoop Zeiss

Smile voor en na

Wil jij ook weer blij zijn met het uiterlijk van je gebit?

Schuiven naar boven