Composiet restauraties in het front

Gemakkelijk en mooi

Het onzichtbaar herstellen van een voortand blijft een uitdaging. Tijdens deze masterclass zal je allerlei tips en ticks leren over composiet restauraties en die kennis in de hands-on uitgebreid toepassen.

4 en 5 juli 2024
2 dagen

Marco Gresnigt, Mariëtte Grykien, Elisa Aboucauch Grassi

Vol

Zwolle

13 KRT

€ 1595,-

Over deze masterclass

Onderwerpen

  • Vervaardigen van een Bio_Emulation shade-guide
  • Simpele en voorspelbare kleuropbouw met dentine- en glazuurcomposiet volgens
    de  Bio_Emulation techniek
  • Vormgeving: globaal en gedetailleerd een centrale en laterale incisief namaken
  • Diasteemsluiting, hoekopbouw, facing, slijtage tand
  • Instrumenten en materialen
  • Aanbrengen van de oppervlaktestructuur & polijsten (gemakkelijk en snel)

Mooie resultaten

Een directe composiet restauratie is de minst invasieve manier om een voortand te restaureren. Dit kan bijvoorbeeld als er sprake is van slijtage, trauma of een afwijkende vorm. Vaak lijkt het of je een kunstenaar moet zijn omdat het er natuurlijk uit moet komen te zien. Echter, met een aantal handige tips en het gebruik van de juiste materialen en instrumenten kunnen er snel en voorspelbaar mooie resultaten worden geboekt.

Gemakkelijk, stap voor stap

Dit is een complete cursus waarbij u stap voor stap verschillende restauraties gaat maken waarbij alle aspecten die van belang zijn aan bod komen. Zaken als kleuropbouw via de Bio-Emulation methode, vervaardigen van de juiste vorm, transitielijnen, oppervlakte structuur en de glans zullen tijdens de cursus uitgebreid worden behandeld.

Leerdoelen

  • Het kiezen van de juiste kleuren dentine en glazuur composiet in relatie tot leeftijd
  • Weten wat makkelijke instrumenten en materialen zijn
  • In staat zijn om een diasteem te sluiten, hoekopbouw, facing en slijtage opbouw te doen bij incisieven
  • In staat zijn om een passende en glanzende oppervlaktestructuur aan te brengen

Doelgroep en niveau

Deze masterclass is geschikt voor tandartsen. Het niveau van de masterclass is afgestemd op deelnemers die als tandarts algemeen practicus werken.
Zij willen hun vaardigheden bij de anterieure composiet restauratie verbeteren voor meer efficiëntie en een voorspelbaarder resultaat.

Schuiven naar boven

Helaas,

de Masterclass zit vol.
Wil je een bericht ontvangen als Summit Dentistry een nieuwe masterclass aanbiedt? Meld je aan voor onze nieuwsberichten.  

Marco

Marco Gresnigt is in 2005 cum laude afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In januari 2012 is hij gepromoveerd op de adhesieve bevestiging van facings.

Op het universitair medisch centrum Groningen is hij hoofd restauratieve tandheelkunde en biomaterialen. Daarnaast verricht hij onderzoek op het gebied van de restauratieve/adhesieve tandheelkunde en doceert hij de esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Meerdere promovendi worden door hem begeleid en hij publiceert in peer reviewed internationale tijdschriften. 

Marco geeft internationaal lezingen en cursussen op het gebied van esthetische en adhesieve tandheelkunde. Zowel op het gebied van klinische behandelingen als onderzoek heeft hij meerdere prijzen gewonnen onder andere de prestigieuze EAED Presentation Award, Internationale Smile award en LiSi World Award. Marco is de huidige voorzitter van BeNeLux afdeling van de internationale Bio-Emulation groep en ere-ambassadeur van SlowDentistry.

Elise

Elisa D. Aboucauch Grassi werd in 1993 geboren in Foz do Iguaçú – PR, Brazilië. Ze studeerde in 2017 af in de tandheelkunde aan de Staatsuniversiteit van Londrina, werkte twee jaar in een privépraktijk en besloot in 2019 een master te volgen in de restauratieve tandheelkunde (met een focus op prothetiek) aan de Staatsuniversiteit van São Paulo (UNESP), met als thema Deep Margin Elevation (DME). Dit thema inspireerde haar om haar promotieonderzoek te starten in 2021. In dat jaar werd ze ook docent aan de Braz Cubas Universiteit in Mogi das Cruzes-SP.

In 2023 kreeg ze een FAPESP-beurs en vervolgens een internationale beurs om een jaar lang (2024) onderzoek te doen aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij ze studies ontwikkelt met betrekking tot DME en Immediate Dentin Sealing (IDS). Haar onderzoek is gericht op het gebied van restauratieve tandheelkunde, met name op het gebied van adhesie en mechanische eigenschappen: Cervicale randen van composiethars, biomimetica, biomechanisch gedrag, tandkeramiek, CAD/CAM, indirecte restauraties en adhesie.

Mariette

Mariette Grykien