Composiet restauraties in het front

Gemakkelijk en mooi

Het onzichtbaar herstellen van een voortand blijft een uitdaging. Tijdens deze masterclass zal je allerlei tips en ticks leren over composiet restauraties en die kennis in de hands-on uitgebreid toepassen.

4 en 5 juli 2024

2 Dagen

Beschikbaar

Zwolle

€ 1595,-

Over deze masterclass

Onderwerpen

 • Vervaardigen van een Bio_Emulation shade-guide
 • Simpele en voorspelbare kleuropbouw met dentine- en glazuurcomposiet volgens
  de  Bio_Emulation techniek
 • Vormgeving: globaal en gedetailleerd een centrale en laterale incisief namaken
 • Diasteemsluiting, hoekopbouw, facing, slijtage tand
 • Instrumenten en materialen
 • Aanbrengen van de oppervlaktestructuur & polijsten (gemakkelijk en snel)

Mooie resultaten

Een directe composiet restauratie is de minst invasieve manier om een voortand te restaureren. Dit kan bijvoorbeeld als er sprake is van slijtage, trauma of een afwijkende vorm. Vaak lijkt het of je een kunstenaar moet zijn omdat het er natuurlijk uit moet komen te zien. Echter, met een aantal handige tips en het gebruik van de juiste materialen en instrumenten kunnen er snel en voorspelbaar mooie resultaten worden geboekt.

Gemakkelijk, stap voor stap

Dit is een complete cursus waarbij u stap voor stap verschillende restauraties gaat maken waarbij alle aspecten die van belang zijn aan bod komen. Zaken als kleuropbouw via de Bio-Emulation methode, vervaardigen van de juiste vorm, transitielijnen, oppervlakte structuur en de glans zullen tijdens de cursus uitgebreid worden behandeld.

Leerdoelen

 • Het kiezen van de juiste kleuren dentine en glazuur composiet in relatie tot leeftijd
 • Weten wat makkelijke instrumenten en materialen zijn
 • In staat zijn om een diasteem te sluiten, hoekopbouw, facing en slijtage opbouw te doen bij incisieven
 • In staat zijn om een passende en glanzende oppervlaktestructuur aan te brengen

Doelgroep en niveau

Deze masterclass is geschikt voor tandartsen. Het niveau van de masterclass is afgestemd op deelnemers die als tandarts algemeen practicus werken.
Zij willen hun vaardigheden bij de anterieure composiet restauratie verbeteren voor meer efficiëntie en een voorspelbaarder resultaat.

Schuiven naar boven

Marco Gresnigt

Marco Gresnigt is in 2005 cum laude afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In januari 2012 is hij gepromoveerd op de adhesieve bevestiging van facings.

Op het universitair medisch centrum Groningen is hij hoofd restauratieve tandheelkunde en biomaterialen. Daarnaast verricht hij onderzoek op het gebied van de restauratieve/adhesieve tandheelkunde en doceert hij de esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Meerdere promovendi worden door hem begeleid en hij publiceert in peer reviewed internationale tijdschriften. 

Marco geeft internationaal lezingen en cursussen op het gebied van esthetische en adhesieve tandheelkunde. Zowel op het gebied van klinische behandelingen als onderzoek heeft hij meerdere prijzen gewonnen onder andere de prestigieuze EAED Presentation Award, Internationale Smile award en LiSi World Award. Marco is de huidige voorzitter van BeNeLux afdeling van de internationale Bio-Emulation groep en ere-ambassadeur van SlowDentistry.